Ideea acestei afaceri mi-a venit în momentul în care am ieșit prima dată de pe ușa kinetoterapeutului. Fiind programator de meserie îmi petreceam peste 90% din programul de lucru în fața monitoarelor, la un birou clasic (ales cu mare grijă de altfel), așezat pe o minunăție de scaun care să îmi asigure confortul pe întreaga perioadă de lucru. Inevitabilul s-a produs și durerile de spate m-au făcut să apelez la serviciile medicilor și kinetoterapeuților.

Conform experților la jumătate de ora de stat pe scaun se recomandă o pauză în care să faci o plimbare de câteva minute. Cum acest lux nu mi-l permiteam m-am gândit la birourile reglabile pe înălțime. În acest mod puteam să îmi continui treaba stând în fața monitoarelor și în picioare. Astfel capacitatea sângelui de a transporta oxigenul la creier crește și în același timp, prin renunțarea la poziția din scaun, presiunea asupra spatelui scade. Câțiva pași de dans în fața biroului ergonomic sunt posibili oricând fără a renunța la lucru. Nu uitați însă nici de acele mici plimbări despre care vorbeam sau dacă nu aveți această posibilitate, stați în direcția unei ferestre și fixați cele mai îndepărtate puncte de la orizont pentru relaxarea ochilor.

Studiile arată că o viață cu activitate fizică scăzută duce la: obezitate, deoarece metabolismul corpului este încetinit – caloriile fiind arse în procentaj mult mai mic, tasarea coloanei și automat apariția durerilor de spate, a hemoroizilor, lățirea posteriorului datorită presiunii accentuate asupra mușchilor fesieri, creșterea tensiunii arteriale, colesterolului și glicemiei.
Acestea fiind spuse, vă mulțumesc că ați citit rândurile de mai sus și vă dezvălui că sunt absolut mulțumit de alegerea făcută, cea a achiziționării unui birou cu înălțime reglabilă electric care nu prezintă bară transversală între cele două picioare de susținere astfel neaparând niciun disconfort în timpul petrecut pe scaun.
Haideți să fim sănătoși alegând un confort binemeritat de fiecare dintre noi. Zi frumoasă vă doresc!